čtvrtek 17. prosince 2015

KNIHY, které si přeji.

AHOJTE!

Vánoce se blíží tak mě napadlo, že některé z vás co čtou ( nebo ti co chcou koupit někomu blízkém na Vánoce knihu ) by zajímalo jaké knihy si přeji já. Některé jsou novinky, jiné zase starší ale určitě mě zaujali svým obsahem nebo obalem.

Můžeme jít na to!





                                   RUDÁ KRÁLOVNA                              
,, Chudobou sužovaní Rudí jsou prostí občané žijící pod krutovládou Stříbrných, špičkových válečníků s božskými schopnostmi. Sedmnáctiletá Mare Barrowová patří mezi Rudé a bere to jako fakt, na kterém se nikdy nic nemůže změnit. Podaří se jí získat práci ve Stříbrném paláci, uprostřed těch, které z duše nenávidí. A rychle odhalí, že navzdory barvě své krve dostala do vínku také jednu vražednou schopnost. Takovou, která může ohrozit a svrhnout vládu Stříbrných. Ale se sílou je nebezpečné si zahrávat. Kdo může v tomto světě rozděleném krví vyhrát? ''





                                    KÁZÁNÍ OHNĚ                                
,, Snila ten nejnebezpečnější sen – sen o rovnosti
Čtyři sta let po jaderném výbuchu se civilizace i příroda na Zemi výrazně proměnily v nový, primitivní svět. Přestože již Zemi neohrožuje vše pohlcující nukleární oheň a radioaktivní záření přestalo působit, z neznámých příčin se lidé začnou rodit jen jako dvojčata. První z páru – Alfa je vždy ve vynikající fyzické kondici, druhý – Omega se však narodí vždy s deformitou. I když mají Alfové i Omegové nerovné postavení a to vyvolává neustálé konflikty a boje, oba geny zároveň bezpodmínečně spojuje stigma – krutá skutečnost, před kterou nelze uniknout. Pokud jeden z dvojice zemře, umírá i ten druhý.
Cass je vzácný typ Omegy – je obdařena jasnovidectvím. Její bratr Zach má zase velkou moc v Radě Alfů. Cass se odváží snít nejnebezpečnější ze snů – sen o rovnosti mezi oběma skupinami. A právě kvůli tomu se dostane do hledáčku jak svého bratra, tak celé Rady i hnutí odporu Omegů. ''



                                      SMRTNÁ ZIMA                                    
,,Nikdo neopustí osadu, pokud chce přežít.
V imaginárním světě připomínajícím středověk žije v osadě uprostřed tajemných lesů patnáctiletá Emmeline. Puritánská komunita dodržuje přísná pravidla, která mají ochránit její členy před nebezpečím pocházejícím z okolních hvozdů. Emmeline ví, že vydat se mimo osadu je přísně zakázané, avšak stromy v lese jí cosi šeptají a táhnou ji na zapovězenou cestu.
Když zůstane tady, čeká ji manželství, o které nestojí, a život vedle kluka, jehož nemůže mít. Ale venku? Malmaci číhá
a zima se blíží… ''



                                 SELEKCE                                    
,, Pro třicet pět dívek je Selekce životní šancí. Příležitostí k útěku od života, který jim byl stanoven od narození. Být obklopena světem třpytivých šatů a drahocenných šperků. Žít v paláci a soutěžit o srdce krásného prince Maxona. Ale pro Americu Singerovou je Selekce noční můrou. Znamená to pro ni otočit se zády ke své tajné lásce Aspenovi, který je o kastu níž než ona. Nechce se jí odejít z domova a vstoupit do nelítostné soutěže o korunku. Pak America potká prince Maxona. Postupně začne zpochybňovat všechny plány, které si předsevzala – a uvědomí si, že život, o kterém vždycky snila, si už nemůže v porovnání s budoucností představit. ''

( SELEKCE , ELITA , PRVNÍ )



                                  PROROCTVÍ                                      
,, Šestnáctiletá Helen Hamiltonová si odmalička bolestně uvědomuje, jak moc se liší od svých vrstevníků – nejen nezvyklou výškou, ale i schopnostmi. Umí například superrychle běhat a má nadlidskou sílu. Až s příchodem rodiny Délosových zjistí, že pochází z linie potomků řeckých polobohů… ''

( PROROCTVÍ , BEZE SNŮ , BOHYNĚ ) 



 Myslím že to stačí. Kdybyste chtěli nějaké pokračování, protože jsem tu nevypsala všechny knihy tak si určitě napište. Knihy jsem vybrala spíše smyšlené ale zaručeně zajímavé. 

MÁTE VY NĚJAKÉ KNIHY NA SEZNAMU? 
 anotace - bux.cz
obrázky - we heart it






Vaše CARAŠpeciálne znaky na Facebook - Srdiečko




6 komentářů:

  1. Pekný výber! Tak nech sa ti toho splní čo najviac! ♥

    Prajem pekné prežitie vianočných sviatkov ^^~ | Gabrielle
    ♡ Bio and natural cosmetics ♡
    ♡ christmas giveaway | Realash - lash enhancer ♡

    OdpovědětVymazat
  2. Rudou královnu bych také chtěla, napsala jsem si o ni i Ježiškovi, tak snad ji dostanu :D
    O Kázaní ohně slyším prvně, ale hodně mě to zaujalo :D Heh, asi si sama udělám radost a koupim si ji. Smrtnoou zimu ti mohu jenom doporučit, moc hezká kniha! :)
    Selekci i Elitu jsem četla, je to takové jednoduché a docela čtivé čtení. Teď si brousím zuby na První, také doufám, že ji dostanu.
    O Proroctví jsem už slyšela, ale nikdy jsem se moc o knihu nezajímala. Ale podle anotace to vypadá docela jako dobrá kniha... :)
    Přeji ti hezké Vánoce a svátky! A taky si užij Silvestra. :)
    DENYII

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuju:) Doufám že dostaneš všechno co si přeješ:)

      Vymazat
  3. Ahoj, jak tak koukám, tak by si chtěla sérii Proroctví :) doma se mi válí druhý díl z této série, tak pokud by si měla zájem ho za zlevněnou cenu koupit, napiš mi na email: evousek31@gmail.com :) jinak máš moc krásný výběr! Taky už dlouho pokukuji po Rudé královně ^-^
    Carli and Books

    OdpovědětVymazat
  4. Sérii Selekce mám doma, takže po ní už netoužím :D Upřímně Prokletí mě neláká, protože moje srdcovka je prostě Percy Jackson a představa, že někdo nápad kopíruje..nevím nevím..neslyšela jsem na to moc chvály :)
    Ostatně Rudou královnu si přeji taky a k tomu Vidořád :)
    Uvidíme, když nepřinese Ježíšek, nadělím si mezi svátky sama :D

    OdpovědětVymazat